De Therapeut

Marleen Verlaan

Aangenaam, ik ben Marleen Verlaan (1972). Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de wijze waarop mensen met elkaar omgaan, de wisselwerking tussen mensen en hun omgeving en de invloed die dat heeft op iemands welzijn. Daarom heb ik voor het vak van psycholoog gekozen, wat ik nu sinds 1998 uitoefen. Sinds die tijd doe ik met enige regelmaat een vervolgopleiding of training en ga naar congressen om te blijven ontwikkelen. Daarnaast ben ik lid van een aantal beroepsverenigingen waarmee ik professionaliteit van werken kan aantonen.
Zo heb ik, om me verder te specialiseren, de vierjarige postmaster opleiding tot systeemtherapeut gevolgd. Deze opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging van Relatie- en Gezinstherapie (www.nvrg.nl). Tevens heb ik de basis- en vervolgcursus tot EMDR therapeut gevolgd. Ik ben aangesloten bij de Vereniging EMDR Nederland VEN (www.EMDR.nl). In januari 2018 heb ik de opleiding tot psychotherapeut afgerond. Ik sta ingeschreven in het BIG register onder nummer 69923733016.  In  2021 en 2022 heb ik de basis- en vervolgcursus schematherapie afgerond.
Van 2006 tot begin 2019 heb ik naast mijn praktijk, ook bij PsyQ gewerkt, zorgprogramma’s Systeemtherapie en Consultatie, Psychotrauma en Persoonlijkheidsproblematiek.

Als vrijgevestigde psychotherapeut ben ik aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten de LVVP (www.lvvp.nl). Dit lidmaatschap is gericht op kwaliteitsborging van werken en  praktijkvoering. Eens per vijf jaar wordt de praktijk ter toetsing van de kwaliteit, gevisiteerd door de LVVP.
In mijn praktijk behandel ik  zowel cliënten die via 1nP zijn aangemeld als cliënten die zijn aangemeld via Splinter GGZ. Splinter GGZ is een instelling gespecialiseerd in traumaverwerking.  Door samenwerking met deze twee instanties, kan ik de contractafspraken die zij hebben met  zorgverzekeraars benutten.  `In een eerste telefonisch gesprek, verken ik samen met u of behandeling bij mij passend is en indien dat het geval is, vervolgens of u zich het beste via Splinter GGZ of via 1nP  kunt aanmelden.
Schakel staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54745330. Een praktijk in de GGZ dient als onderdeel van de kwaliteitsborging ook een  kwaliteitsstatuut te hebben. Het  kwaliteitsstatuut van Schakel Praktijk voor Psychotherapie en Systeemtherapie, kunt u inzien onder het kopje kwaliteitsbeleid op deze site.  1nP en Splinter GGZ hebben hun eigen  kwaliteitsstatuut. Dat kunt u vinden op hun websites.